Over PLINQ

Wij stellen ons graag aan u voor

Het verhaal achter PLINQ

PLINQ is een volledig zelfstandig serviceprovider actief in heel Nederland. Wij leveren al 20 jaar diensten zoals internet, telefonie en televisie aan particulieren, bedrijven en instellingen.

Al onze diensten leveren wij volledig vanuit eigen huis. Hierdoor kunnen wij maatwerk leveren en bieden wij onze klanten maximale keuzevrijheid.

Onder de naam SallandXS zijn wij in 2003 begonnen met het leveren van internet aan klanten bij ons in de regio. Tevens waren wij betrokken als dienstenaanbieder op het lokale CAI netwerk in de wijk Assendorp in Zwolle.

Vanwege onze kennis en ervaring als dienstenaanbieder en ons volledige productportfolio was toetreding tot het DSL netwerk van KPN in 2012 dan ook een logische vervolgstap. Omdat wij hiermee landelijke dekking verkregen is er in 2013 besloten de naam SallandXS te veranderen naar PLINQ.

Vanaf 2013 zijn wij actief betrokken geraakt bij verschillende glasvezelinitiatieven door heel Nederland. Samen met enkele andere kleine serviceproviders hebben wij als pionier vele lokale glasvezelinitiatieven de afgelopen jaren tot een succes helpen maken!

Inmiddels vertrouwen vele klanten door het land op de diensten van PLINQ! Weten welke diensten wij op uw adres kunnen leveren? Doe de postcodecheck!

Postcode check

Bekijk welke producten voor u beschikbaar zijn

Onze missie

Wij vinden dat ieder huishouden en iedere ondernemer in Nederland recht heeft op stabiel en betrouwbaar internet. Daarom doen wij dagelijks ons best om onze klanten van goed en betrouwbaar internet te voorzien. Dit doen wij het liefst via glasvezel. Want ook wij zijn er van overtuigd dat glasvezel de toekomst is.

Als partner van vele lokale glasvezelinitiatieven door het hele land hebben wij de afgelopen jaren in vele buurthuizen, lokale verenigingen of tijdens bijeenkomsten de nut en noodzaak van een goede internetverbinding toegelicht.

Als provider dragen wij op deze manier een steentje bij, zodat iedereen in Nederland verbonden kan zijn, kan werken, kan leren en kan ondernemen. 

Ons team

Wij zijn trots op ons team. Daarom stellen wij u graag voor aan team PLINQ. Een jong en enthousiast team die zich dagelijks inzet om onze klanten van de beste diensten te voorzien. Dit doen wij vanuit ons kantoor in Dalfsen (onder de rook van Zwolle).
 

Wij werken sinds enkele jaren vanuit ons nieuwe kantoor. Volledig duurzaam. Een prettige werkplek en dankzij zonnepanelen en een indrukwekkend warmte terug win systeem zijn wij daarnaast volledig zelfvoorzienend.

PLINQ Loopfestijn Dalfsen

Sinds 2016 is PLINQ trotse hoofdsponsor van het PLINQ loopfestijn in Dalfsen. Iedere eerste zaterdag van september vindt in Dalfsen het loopfestijn plaats. Dit hardloopevent ontvangt jaarlijks vele lopers uit de wijde omgeving van Dalfsen, bij de start van de 2,5 km (Kidsrun), 5 km, 10 km en halve marathon.

Het PLINQ Loopfestijn wordt georganiseerd door Stokvisdennen en mede mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsoren uit de regio.

Lid van NLConnect

NLConnect verbindt de keten van bedrijven die breedbandnetwerken aanleggen en exploiteren alsmede bedrijven die diensten leveren over de hoogwaardige digitale infrastructuur. De vereniging heeft ruim tachtig leden.

Heeft u een vraag?

Wij zitten dagelijks voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Onze klantenservice is op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur bereikbaar op 088-7768444. Mailen mag ook naar klantenservice@plinq.nl.

Daarnaast hebben wij een groot aantal veelgestelde vragen alvast voor u beantwoord. Klik hier om te kijken of uw vraag hier wellicht ook tussen zit.