HET BESTE INTERNET, TELEVISIE EN TELEFONIE, GEWOON BIJ PLINQ

Mailbehoud

De overstap naar een andere provider kan een grote stap zijn. Dit kan gedeeltelijk komen door een e-mailadres dat u heeft gekregen van een andere provider. U blijft zitten met vragen als ‘wat gebeurt er nu met mijn mailadres?’.

PLINQ wilt u daarbij helpen, want een overstap naar een andere provider hoeft helemaal geen probleem te zijn! In dit blog vertellen wij u alles wat u moet weten over uw e-mailadres.

 

Onafhankelijk e-mailadres

Maakt u gebruik van een provider met een onafhankelijk mailadres, zoals Gmail of Outlook, dan blijft u bij overstap naar een andere provider dit e-mailadres ook gewoon gebruiken. U hoeft geen verdere stappen te ondernemen.

 

Een nieuw e-mailadres

Wanneer u overstapt van een provider met een eigen domeinnaam (bijvoorbeeld @ziggo.nl of @kpn.nl) dan komt dit mailadres te vervallen.
U zou dan een gratis e-mailadres via Gmail  of Outlook aan kunnen vragen. Dit soort mailadressen zijn overal via internet toegankelijk en niet gebonden aan een provider.
PLINQ biedt ook een e-maildienst aan. U kunt een @mijnplinq.nl mailadres krijgen. Ons advies blijft echter om voor een onafhankelijk mailadres te kiezen. Ongeacht de provider, u blijft altijd hetzelfde e-mailadres gebruiken.

 

Wat moet ik doen bij een nieuw mailadres

Er zijn een aantal stappen die verstandig zijn om te ondernemen bij het krijgen van een nieuw e-mailadres:

  1. Bekenden op de hoogte brengen
  2. Instanties informeren
  3. Stel een ‘forwarder’ in naar het nieuwe e-mailadres
  4. Stel een ‘autoresponder’ in op het oude e-mailadres

 

Bekenden op de hoogte brengen

Informeer tijdig uw contactpersonen over uw nieuwe e-mailadres. Dit kunt u doen door iedereen in uw adresboek een e-mail te sturen. Vraag de ontvangers uw mailadres te wijzigen naar het huidige adres, zodat zij niet meer een mail zullen sturen naar het oude mailadres. Zorg bij het versturen van deze mail ervoor dat alle adressen in het BCC-vak worden geplaatst. Dan zijn de e-mailadressen niet zichtbaar voor de ontvangers.

 

Instanties informeren

Naast vrienden en familie zijn er diverse instanties die gebruik maken van uw e-mailadres. Hiervoor geldt dat u het zelf moet aanpassen. Maak een lijstje van alle belangrijke instanties. Denk bijvoorbeeld aan:

Bij de meeste instanties kunt u het e-mailadres zelf aanpassen door in te loggen op hun website. Verder kunt u ook vaak bellen naar de klantenservice, zodat zij het mailadres voor u veranderen.
Ben u geabonneerd op een nieuwsbrief van een bepaalde site, denk er dan aan ook hier uw e-mailadres aan te passen. Anders ontvangt u na verloop van tijd geen nieuwsbrieven meer.

 

Stel een ‘forwarder’ in naar het nieuwe e-mailadres

Een ‘forwarder’ stuurt alle e-mail die op een bepaald e-mailadres binnenkomt door naar een ander e-mailadres. Dat wil zeggen dat, zodra iemand een mail stuurt naar uw oude e-mailadres, de mail automatisch doorgestuurd wordt naar het nieuwe adres. Het instellen van een ‘forwarder’ is niet moeilijk. Hoe u dit instelt, leest u bij uw eigen provider.

 

Stel een ‘autoresponder’ in op uw oude e-mailadres

Een ‘autoresponder’ zorgt ervoor dat mensen die een e-mail sturen naar uw oude mailadres een automatische reactie ontvangen. Wat er in dit automatische bericht staat, kunt u zelf bepalen. Een voorbeeld van een reactie is:
“Dit e-mailadres is niet langer in gebruik. Mijn nieuwe e-mailadres is …. Ik verzoek je om je bericht te sturen naar mijn nieuwe e-mailadres en het oude e-mailadres uit je adresboek te verwijderen.”
Hoe u een automatisch antwoord instelt, leest u wederom bij uw eigen provider.

 

Hopelijk heeft PLINQ u de nodige informatie kunnen verschaffen. Als u toch nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. Klik hier om naar onze contactpagina te gaan.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Nieuws

PLINQ Loopfestijn Dalfsen

Na twee jaar afwezigheid zijn wij bij PLINQ blij dat het PLINQ Loopfestijn Dalfsen dit jaar doorgaat! Op drie september

Nieuws

Glasvezel in Salland

Het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Salland is inmiddels vrijwel overal aangelegd! Toch is nog niet iedereen aangesloten. Nu aansluiten,

Nieuws

Aanleg glasvezel

De aanleg van glasvezel: Wat kunt u verwachten? De aanleg van glasvezel in Nederland gebeurt in hoog tempo. PLINQ is