Het beste internet, televisie en telefonie, gewoon bij PLINQ.

Liever direct contact? Bel 088-7768444

Mailbehoud

De overstap naar een andere provider kan een grote stap zijn. Dit kan gedeeltelijk komen door een e-mailadres dat u heeft gekregen van een andere provider. U blijft zitten met vragen als ‘wat gebeurt er nu met mijn mailadres?’.

PLINQ wilt u daarbij helpen, want een overstap naar een andere provider hoeft helemaal geen probleem te zijn! In dit blog vertellen wij u alles wat u moet weten over uw e-mailadres.

 

Onafhankelijk e-mailadres

Maakt u gebruik van een provider met een onafhankelijk mailadres, zoals Gmail of Outlook, dan blijft u bij overstap naar een andere provider dit e-mailadres ook gewoon gebruiken. U hoeft geen verdere stappen te ondernemen.

 

Een nieuw e-mailadres

Wanneer u overstapt van een provider met een eigen domeinnaam (bijvoorbeeld @ziggo.nl of @kpn.nl) dan komt dit mailadres te vervallen.
U zou dan een gratis e-mailadres via Gmail  of Outlook aan kunnen vragen. Dit soort mailadressen zijn overal via internet toegankelijk en niet gebonden aan een provider.
PLINQ biedt ook een e-maildienst aan. U kunt een @mijnplinq.nl mailadres krijgen. Ons advies blijft echter om voor een onafhankelijk mailadres te kiezen. Ongeacht de provider, u blijft altijd hetzelfde e-mailadres gebruiken.

 

Wat moet ik doen bij een nieuw mailadres

Er zijn een aantal stappen die verstandig zijn om te ondernemen bij het krijgen van een nieuw e-mailadres:

  1. Bekenden op de hoogte brengen
  2. Instanties informeren
  3. Stel een ‘forwarder’ in naar het nieuwe e-mailadres
  4. Stel een ‘autoresponder’ in op het oude e-mailadres

 

Bekenden op de hoogte brengen

Informeer tijdig uw contactpersonen over uw nieuwe e-mailadres. Dit kunt u doen door iedereen in uw adresboek een e-mail te sturen. Vraag de ontvangers uw mailadres te wijzigen naar het huidige adres, zodat zij niet meer een mail zullen sturen naar het oude mailadres. Zorg bij het versturen van deze mail ervoor dat alle adressen in het BCC-vak worden geplaatst. Dan zijn de e-mailadressen niet zichtbaar voor de ontvangers.

 

Instanties informeren

Naast vrienden en familie zijn er diverse instanties die gebruik maken van uw e-mailadres. Hiervoor geldt dat u het zelf moet aanpassen. Maak een lijstje van alle belangrijke instanties. Denk bijvoorbeeld aan:

Bij de meeste instanties kunt u het e-mailadres zelf aanpassen door in te loggen op hun website. Verder kunt u ook vaak bellen naar de klantenservice, zodat zij het mailadres voor u veranderen.
Ben u geabonneerd op een nieuwsbrief van een bepaalde site, denk er dan aan ook hier uw e-mailadres aan te passen. Anders ontvangt u na verloop van tijd geen nieuwsbrieven meer.

 

Stel een ‘forwarder’ in naar het nieuwe e-mailadres

Een ‘forwarder’ stuurt alle e-mail die op een bepaald e-mailadres binnenkomt door naar een ander e-mailadres. Dat wil zeggen dat, zodra iemand een mail stuurt naar uw oude e-mailadres, de mail automatisch doorgestuurd wordt naar het nieuwe adres. Het instellen van een ‘forwarder’ is niet moeilijk. Hoe u dit instelt, leest u bij uw eigen provider.

 

Stel een ‘autoresponder’ in op uw oude e-mailadres

Een ‘autoresponder’ zorgt ervoor dat mensen die een e-mail sturen naar uw oude mailadres een automatische reactie ontvangen. Wat er in dit automatische bericht staat, kunt u zelf bepalen. Een voorbeeld van een reactie is:
“Dit e-mailadres is niet langer in gebruik. Mijn nieuwe e-mailadres is …. Ik verzoek je om je bericht te sturen naar mijn nieuwe e-mailadres en het oude e-mailadres uit je adresboek te verwijderen.”
Hoe u een automatisch antwoord instelt, leest u wederom bij uw eigen provider.

 

Hopelijk heeft PLINQ u de nodige informatie kunnen verschaffen. Als u toch nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. Klik hier om naar onze contactpagina te gaan.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

ESPN Compleet

ESPN Compleet biedt elke dag op minimaal vier kanalen het beste op nationaal en internationaal sportgebied. Zo kijk je iedere speelronde naar alle Eredivisiewedstrijden en is er veel live aandacht voor de Keuken Kampioen Divisie, het KNVB Bekertoernooi en de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Ook zie je de beste voetbalprogramma’s en word je dagelijks op de hoogte gehouden van het belangrijkste sportnieuws via ESPN Vandaag. Volg jouw favoriete Eredivisieclub via Club TV en kijk de mooiste voetbaldocumentaires van ESPN DOCS.
Volg je ook graag internationale topsport? Met ESPN Compleet zit je eerste rij voor het WTA-tennis en voetbal uit de UEFA Europa League, UEFA Conference League, Major League Soccer en Copa Libertadores. Bovenal is ESPN Compleet een ‘must have’ voor de liefhebbers van de grote Amerikaanse sportcompetities, met o.a. tophonkbal uit de Major League Baseball, ijshockey uit de NHL, en American Football uit de NFL.

Maandelijks opzegbaar

ESPN Compleet is maandelijks opzegbaar. Volg uw favoriete club tijdens het seizoen en deactiveer ESPN eenvoudig aan het eind van het seizoen. Dat is nog eens maximale keuzevrijheid!

ESPN Watch

Als abonnee van ESPN Compleet heb je gratis toegang tot ESPN Watch. Hiermee kijk je ESPN op je tv, pc, laptop, tablet en smartphone en kan vanuit de ESPN-app worden gecast via AirPlay of Chromecast. Dus ben je een keer op bezoek bij familie, sta je ergens binnen de Europese Unie op de camping of ben je onderweg? Geen probleem, met ESPN Watch heb je altijd en overal toegang tot alle live wedstrijden en programma’s van ESPN!

421ESPN
422ESPN 2
423ESPN 3
424ESPN 4